20 Şubat 2014 Perşembe

Mücver Tarifi

Dün akşam işten eve giderken ev arkadaşımla ne pişirsek ne yesek diye konuşuyorduk. Gündüz iş yerinde et ağırlıklı yemekler çıktığı için sebze yemeği yapmak istiyordum. Sonra aynı anda ikimizin de aklına mücver düştü! Ne zamandır da yememiştim iyi oldu.

Konu komşuda yediğimde mücver çok sevdiğim yiyecek olsa da bizim evde hiç pişmezdi, ben de ilk kez denemiş oldum. Unutmamak için buraya not düşmek istedim.

Malzemeler:
* 3 orta boy kabak
* 1 havuç
* 2-3 tane yeşil soğan(ama koymasam da olurmuş çok yakıştıramadım)
* 1 yumurta
* 5-6 yemek kaşığı un
* tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı:
Kabaklar ve havuç rendelenir.
İçine yumurta, ince kıyılmış soğan, un, tuz, karabiber eklenir.
Çok katı olmayan ama yağa atınca da dağılmayacak bir kıvama getirilir.
Son olarak da yağda kızartılır. Dağılmaması için bol bol dua edilir:)
Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılabilir, bir dahaki sefere öyle deneyeceğim.
İki tarafı da kızarınca selpak serilmiş bir kaba alınır ve afiyetle yenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder